CIBA Copenhagen International Business Alumni

Virksomhedsbesøg IKEA: Markedslederens rolle, ansvar og muligheder i CSR sammenhæng


Dato og tid

Onsdag d. 12. oktober 2016 kl. 17:30 til 20:30

Tilmeldingsfrist

Tirsdag d. 11. oktober 2016 kl. 16:00

Sted

IKEA A/S

Mårkærvej 15
2630 Taastrup

Arrangør

Karin - CIBA Copenhagen International Business Alumni
Tlf: +46733448007
info@ciba.nu

Invitation til virksomhedsbesøg hos IKEA med fokus på CSR.  

CIBA inviterer denne gang til et spændende virksomhedsbesøg hos IKEA, hvor IKEAs CSR-ansvarlige i Danmark, Jonas Engberg, byder ind til en spændende præsentation af IKEA og en interessant og aktuel diskussion om CSR.

I arrangementet deltager desuden Birgitte Kofod Olsen fra konsulentvirksomheden Carve Consulting.

Jonas Engberg er Sustainability Manager i IKEA og tilknyttet IKEA i Danmark samt IKEAs globale Sustainability-organisation. Han har ansvaret for at udvikle og implementere strategier for IKEAs arbejde med sociale og miljømæssige forhold, samt forretningsmæssige løsninger. Han er endvidere involveret i at udvikle løsninger for cirkulær økonomi og bæredygtighedsrelateret kampagneudvikling- og planlægning, ligesom han er ansvarlig for IKEAs aktiviteter i forhold til strategiske og ikke-strategiske samarbejdspartnere på området omkring samfundsansvar.


Jonas Engberg

Carve Consulting
er aktuel med rapporten ”Danske virksomheders CSR-rapportering – er vi parate til de nye lovkrav?” der kortlægger, hvor langt de danske medlemmer af FN’s Global Compact er i forhold til at få deres CSR politik og processer bragt til et niveau, hvor de overholder årsregnskabslovens krav til den årlige rapport.


De 1.100 største danske virksomheder skal i løbet af de næste par år være parate til at opfylde nye krav til deres indsats for samfundsansvar. De skal bl.a. kunne dokumentere, at de har styr på deres risici i forhold til fire områder: 1. Miljø 2. Sociale forhold og medarbejderforhold 3. Menneskerettigheder samt 4. Anti-korruption og bestikkelse. De skal endvidere kunne måle og kortlægge deres resultater ved brug af nøglepræstationsindikatorer (KPI-er).


Birgitte Kofod Olsen
Birgitte Kofod Olsen, der er Ph.D. og partner i Carve Consulting, fortæller om rapportens resultater og om en række nyttige redskaber til at planlægge CSR-rapporteringen, så den opfylder de nye krav.

Birgitte har 20 års erfaring på CSR-området, opbygget hhv. som forsker og leder på Institut for Menneskerettigheder, som CSR chef i Tryg og som ekstern rådgiver. Hun deltog i de første diskussioner i FN-regi om virksomheders ansvar i forhold til menneskerettighederne og har undervist, holdt foredrag og forelæsninger om CSR i både Danmark og udlandet, ligesom hun har skrevet flere publikationer inden for emnet. Hun har rådgivet private virksomheder, offentlige myndigheder og organisationer om CSR-strategisk planlægning og har derigennem opnået bred indsigt i, hvordan CSR-indsatsen kan gøres praktisk relevant, værdiskabende og robust. Hun modtog i 2012 prisen som årets erhvervskvinde for sin indsats for mangfoldighed.

Vil du vide mere?

Carve Consultings rapport afdækker 279 virksomheders arbejde med de nye krav, som fremgår af årsregnskabslovens § 99a. Rapporten præsenterer også ni cases fra danske virksomheder, der viser god praksis på, hvordan kravene kan opfyldes på en måde, der også skaber værdi. Du kan downloade rapporten her.

Se IKEAs CEO, Peter Agnefjäll, fortælle om visionen for IKEA her.

Peter Agnefjäll

Se Chief Sustainability Officer, IKEA Group, Steve Howard, fortælle om "IKEA and Sustainability" i konteksten Project Positive Forrest 2020 her.

Du kan læse om IKEA generelt på virksomhedens hjemmeside her.
IKEA CSR

Program

17.30-18.00: Indskrivning
                    Networking, servering af lette forfriskninger
                    
18:00-20:00  Velkomst, indlæg og diskussion

                     Indlæg v/ Jonas Engberg
                     - IKEA og CSR 

                      Indlæg v/ Birgitte Kofod Olsen
                     - Danske virksomheder rapportering - er vi parat til de nye lovkrav?

                      Diskussion - danske virksomheders rolle, ansvar og
                      muligheder i CSR sammenhæng.

20:00-20.30:  Networking

Location

Arrangementet afholdes i IKEAs danske hovedsæde i Taastrup, Mårkærvej 15, 2630 Taastrup.

IKEA

Pris og betaling

Arrangementet er gratis for betalende medlemmer af CIBA og åbent for ikke-medlemmer mod betaling. Nye medlemmer optages for 500,- DKK via dette link

Der vil blive serveret lette forfriskninger undervejs.

Vel mødt til et inspirerende og lærerigt arrangement! 

Karin Rytz
CIBA - dit internationale business netværk
Bestyrelsen

www.ciba.nu

Følg os på facebook
Følg os på LinkedIn

Find vej til arrangementet

Kontaktinformationer til arrangør

Karin - CIBA Copenhagen International Business Alumni
Tlf: +46733448007
info@ciba.nu

Kontaktinformationer til arrangør

Karin - CIBA Copenhagen International Business Alumni
Tlf: +46733448007
info@ciba.nu